Ιανουάριος 2017: ΚΟΜΙΞ #31


Είδαμε το Μίκυ Μάους με μια καλή αρχή αλλά για πάμε το ΚΟΜΙΞ τώρα που βγαίνει στις 31 Ιανουαρίου….

ΚΟΜΙΞ #31 – Οι Χαμένοι Χάρτες του Κολόμβου

komix31diafmicro

Και ενώ το Topolino εντυπωσιάζει με την ωραία αρχή του και το δικό μας Μίκυ Μάους κάνει μια όχι και τόσο ιδιαίτερη αρχή ήρθαμε και σε αυτό που όλοι περιμέναμε! Στο ΚΟΜΙΞ του 2017! Τα νέα δυστυχώς δεν είναι θετικά… Έχουμε πάλι ανατύπωση για 13 φορά! 

Πραγματικά, αυτό με ξεπερνάει. Κάνεις, υπομονή να περάσει το 2016 και το πρώτο τεύχος του 2017 είναι πάλι ανατύπωσης ιστορίας που έχουμε διαβάσει στο ΚΟΜΙΞ #169 του 2002. Όπως έχω ξαναπει μετά από ένα σημείο τον Ρόσα τον έχουμε όλοι. Εντάξει ας δεχτούμε τις ανατυπώσεις για το 2016. Αλλά και 13 τεύχος με ανατύπωση; Αυτό πάει πολύ!

Ξέρετε, τι θα έχει πλάκα και να μου το δείτε ότι θα γίνει; Να μπει πάλι όλο το 2017 ή κατά το περισσότερο Ρόσα και το Καλοκαίρι να βγει η Βιβλιοθήκη ΚΟΜΙΞ και να πηγαίνουμε τότε όλοι μας να δίνουμε τα 4 ευρώ για να πάρουμε τα 6 τομάκια. Ενώ θα έχουμε πληρώσει πολύ περισσότερα για τα τεύχη του ΚΟΜΙΞ όπου μπαίνει Ρόσα. Όλο αυτό είναι μια μεγάλη κοροϊδία από μέρους τους.

Ξεφτιλίζουν το όνομα του περιοδικού και το οποίο είχε καταντήσει πέρα από του Ρόσα οι περισσότερες ιστορίες του να είναι επιπέδου Σούπερ Μίκυ το 2017 και ορισμένες φορές και χειρότερα. Ακόμα, στο ΚΟΜΙΞ #3 το 2014 είχαν πει ότι δεν βάζουν ανατυπώσεις. Όχι μόνο είπαν ψέματα αλλά κατάντησαν το αγαπημένο περιοδικό, ένα περιοδικό ανατυπώσεων δίχως ταυτότητα.

Αγαπάω τον Ντον Ρόσα, είμαι φαν του αλλά αυτό που κάνουν με τις ιστορίες του είναι γελοίο. Και αντι-επαγγεμαλτικό είναι να βάζεις συνεχόμενα ανατυπώσεις σε ένα ιστορικό περιοδικό και με μια δομή χάλι μαύρο. Κατάντησε να έχει (κατά την Καθημερινή) στους καταξιωμένους δημιουργούς τους Βαν Χορν, τον Χαυμανς και τον Ρότα. Όλο τους ίδιους. Λυπάμαι πραγματικά.

Επόμενο τεύχος

Αφού βλέπω να συνεχίζουν οι ιστορίες του Ρόσα να μου το δείτε ότι η ιστορία του ΚΟΜΙΞ #32 θα είναι η ιστορία Ντόναλντ για Πάντα που έχουμε δει στο ΚΟΜΙΞ #179 το 2002. Μου λέτε που το ξέρω; Πάω όπως η Καθημερινή δηλαδή με τις χρονολογίες που έβγαλε ο Ρόσα τις ιστορίες του. Η Καθημερινή παίρνει μόνο τις μεγάλες ιστορίες του δημιουργού και αφήνει τις μικρές ή αυτές που έχουν μπει στον Βίο και την Πολιτεία και τα Χαμένα Επεισόδια.

Η χειρότερη αρχή που θα μπορούσε να έχει το περιοδικό το 2016! Ένα περιοδικό ανατυπώσεων Ρόσα πλέον και χωρίς ταυτότητα. Τα έτη 2014 και 2015 ήταν πολύ ανανεωμένα ενώ το 2016 ήταν χάλι μαζί με το 2017 να διαγράφεται άσχημο επίσης. Πολύ κρίμα.

Advertisements

19 σκέψεις σχετικά με το “Ιανουάριος 2017: ΚΟΜΙΞ #31

 1. Οι απαισιόδοξοι επιβεβαιωθήκαμε. Μακάρι να είχα διαψευστεί! Μακάρι το πρώτο ΚΟΜΙΞ του 2017 να ξεκινούσε με μια ιστοριάρα του Κάστυ, αλλά…
  Προσωπικά, έχω σταματήσει να αγοράζω το περιοδικό ήδη από το β΄ τεύχος των ανατυπώσεων. Τις ιστορίες του Ρόσα τις έχω (ούτως ή άλλως είμαι από εκείνους που ΔΕΝ τους αρέσει ιδιαίτερα ο συγκεκριμένος δημιουργός) και οι υπόλοιπες μου προκαλούν χασμουρητά. Είναι η μόνη αντίδραση που μπορώ να σκεφτώ.

  Κατά τ’ άλλα, μακάρι το κενό του ΦΑΝΤΟΜ (και του ΚΟΜΙΞ) να το κάλυπτε ένα νέο μηνιαίο περιοδικό που θα δημοσίευε αποκλειστικά μεγάλες ιταλικές ιστορίες. Φυσικά, κατι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα, οπότε μένουμε με αυτά που έχουμε, δηλαδή το ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ. Το οποίο, νομίζω ότι το αδικείς: Ιστορίες του Μοττούρα και του Ντε Βίτα είναι εξαιρετικές επιλογές, κι αν συνοδεύονται με καλές δεύτερες ιστορίες, έχουμε μπροστά μας δυο τεύχη που φαίνονται τουλάχιστον ενδιαφέροντα.
  Με άλλα λόγια, Αποχαιρέτα το ΚΟΜΙΞ που έχασες, κοίτα να χαρείς το ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ που σου απέμεινε…

  Καλή χρονιά!

  Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Οι ιστορίες του Μοττούρα και του Ντε Βήτα ναι είναι πολύ καλές επιλογές. Απλά σε σχέση με το Topolino (του 2017) δεν έχει το κάτι παραπάνω για να πω ότι είναι εξαιρετικά τα τεύχη. Ενδιαφέροντα είναι.

   Οι υπόλοιπες ιστορίες του ΚΟΜΙΞ είναι χάλι μαύρο επί το πλείστον. Το να υπάρξει νέο περιοδικό το θεωρώ αδύνατον. Τουλάχιστον οι μεγάλες ιστορίες του Ρόσα τελειώνουν εάν μπουν όλες φέτος… Απλά είναι κρίμα το άλλοτε καλύτερο περιοδικό Ντισνευ στην Ελλάδα να καταντήσει έτσι όπως το κατάντησαν.

   Καλά και το Μίκυ Μάους δεν είναι πάντα καλό. Τα τελευταία τεύχη είναι πολύ καλά με τα επόμενα να προμηνύονται καλά. Δεν νομίζω να συνεχιστεί όλη την ώρα αυτό…

   Μου αρέσει!

 2. Άμα είναι να πληρώνω ανατυπώσεις καλύτερα να (ξανα)έβγαζαν τα Κλασσικά….Γκρινιάζανε κάποιοι με τις ιστορίες του Casty όταν βγήκε το περιοδικό ΦΑΤΕ ROSA ΤΩΡΑ ΓΙΑ 10000000η ΦΟΡΑ!!!

  Μου αρέσει!

 3. Κοίτα τουλάχιστον η νέα γενιά μπορεί να διαβάζει τις ιστορίες του Ντον Ρόσα. Μπορεί ενδεχομένως προηγούμενα κόμιξ με τις ιστορίες αυτές να μην υπάρχουν στο σπίτι. Ο Ρόσα έχει γράψει περισσότερες ιστορίες πέρα από το Βίο και την Πολιτεία και τα Χαμένα Επεισόδια και ένα μικρό παιδάκι μπορεί να τα μάθει μέσα από το Κόμιξ. Θεωρώ πως το περιοδικό έχει τιμήσει επαρκώς τον Ρόσα, ωστόσο στα νέα τεύχη δεν υπάρχουν συνεντεύξεις ή άλλα άρθρα.

  Μου αρέσει!

  1. Υπερεπαρκώς τον έχει τιμήσει. Ακόμα το ΚΟΜΙΞ όπως διευκρίνισε η Καθημερινή από την αρχή είναι για συλλέκτες. Δεν υπάρχουν τα προηγούμενα ΚΟΜΙΞ; Υπάρχει σε κάποια σημεία ακόμα και η Βιβλιοθήκη ΚΟΜΙΞ την οποία μπορεί να βγάλει πάλι η Καθημερινή το καλοκαίρι… Και ας δεχτούμε τις ανατυπώσεις. Είναι σωστό να μπαίνουν συνεχώς; Αφού η ανατύπωση δεν προσφέρει κάτι παραπάνω ή γίνεται για γίνει γιατί να μπαίνει συνέχεια ή να έχει τον κεντρικό ρόλο; Ας μπει ως δευτερεύουσα ιστορία. Τότε θα ήταν πιο σωστό για όλους.

   Ακόμα, κάτι άσχετο απλά να ξέρεις ότι έχουμε «μετακομίσει» στο http://disneycomicspress.com/ . Η σελίδα αυτή εδώ θα υπάρχει για λίγο καιρό ακόμα αλλά θα γίνεται redirect στην παραπάνω. Εκεί ανεβαίνουν και τα νέα μας άρθρα.

   Μου αρέσει!

   1. Όπως διευκρίνισε (όχι διερεύνησε!) η Καθημερινή,

    Το περιοδικό απευθύνεται στους απαιτητικούς λάτρεις της τέχνης των κόμικς, αλλά και σε όσους θέλουν συνεχίζουν να διασκεδάζουν με το χιούμορ και την ποιότητα των ιστοριών Disney για πάντα! Απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 8-18 ετών .

    Με άλλα λόγια, απευθύνεται σε όλον τον κόσμο και όχι σε συλλέκτες. Σε συλλέκτες υποτίθεται ότι απευθυνόταν το Κόμιξ τού Τερζόπουλου.

    Μου αρέσει!

   2. Έχεις δίκιο Κρίτων. Το σωστό θα ήταν να πως στους «απαιτητικούς λάτρεις της τέχνης των κόμικς» που και πάλι έχει μια αξία. Όμως δεν σημαίνει ότι απευθύνεται σε «όλο» τον κόσμο (καταλαβαίνεις τι εννοώ πιστεύω) αλλά ναι είναι πολύ πιο ευρύ από το να λέμε σε συλλέκτες 🙂

    Μου αρέσει!

   3. Όταν λέει από οκτώ έως δεκαοκτώ, δείχνει να απευθύνεται σε όποιον μπορεί να διαβάζει, αποκλείοντας μόνο τα παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού, που ακόμα μαθαίνουν. Γι αυτό λέω ότι απευθύνεται σε όλον τον κόσμο.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s