Νέο περιοδικό Φάντομ Ντακ στην Ιταλία!


Νέο περιοδικό από τους Ιταλούς γείτονες μας Paperinik #1!

15128820_1146672365381503_676230962731425992_oΚαι ενώ το δικό μας περιοδικό με τον Φάντομ κλείνει στην Ιταλία θα κυκλοφορήσει ένα νέο περιοδικό που θα λέγεται Paperinik (Φάντομ Ντακ). Είναι θα λέγαμε το αντίστοιχο του ελληνικού περιοδικού Αλμανάκο. Πρόκειται για συνέχεια του Ιταλικού περιοδικού Paperinik Appgrade το οποίο έκλεισε το κύκλο του (με τεύχος #52) και θα περιλαμβάνει παλιές και νέες ιστορίες με τον αγαπημένο μας σουπερ ήρωα.

To πρώτος τεύχος του περιοδικού θα κυκλοφορήσει στην Ιταλία τον Ιανουάριο του 2017. Διαστάσεις: 13,9 x 18,6, Σελίδες: 242 και Τιμή: 3,50 ευρώ. Σε μέγεθος είναι λίγο μικρότερο από το Αλμανάκο θα λέγαμε.

Από ιστορίες από ότι φαίνεται από το πρώτο θα έχει και αρκετά παλιές και πιο πρόσφατες αλλά και ολοκαίνουργιες ιστορίες!

Ας ρίξουμε μια μια ματιά στις ιστορίες του πρώτου τεύχους που θα είναι οι εξής:

 1. Πρώτη ιστορία είναι μια ολοκαίνουργια ιστορία σχεδιασμένη από τον Τζόρτζιο Καββατσάνο! Πρόκειται για το Paperinik e lo speciale salvataggio spaziale (Φάντομ Ντακ και η ειδική εξοικονόμηση χώρου πιθανότατα στα ελληνικά;)
 2. Δεύτερη είναι ιστορία Η μελωδία των παρανόμων που διαβάσαμε στο 18ο τεύχος του Μίκυ Μάους της Β΄ Περιόδου.
 3. Τρίτη και τελευταία είναι η ιστορία Paperinik e il ritorno di Spectrus του 1991 που είναι αδημοσίευτη στη χώρα μας.

  Δεν ξέρω τι ακριβώς θα συμβεί με τα περιοδικά της χώρας μας στο μέλλον. Θέλω να είμαι θετικός αλλά ποτέ δεν ξέρεις… Οπότε εάν βγάλουν ποτέ στο μέλλον ένα περιοδικό με τον Φάντομ πιστεύω ότι είτε αυτό το νέο περιοδικό είτε ο προηγούμενος τίτλος πριν αυτό δηλαδή το Paperinik Appgrade θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή βάση για ένα ελληνικό περιοδικό με τον Φάντομ. Φάντομ Ντακ ή Αλμανάκο το όνομα… Πάντως να ξαναπώ πως το κλείσιμο του περιοδικού Φάντομ Ντακ: Οι νέες Περιπέτειες δεν είναι και πολύ καλό σημάδι…

ΚΟΜΙΞ, ΚΟΜΙΞ Wiki

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “Νέο περιοδικό Φάντομ Ντακ στην Ιταλία!

 1. Αλαμανάκο -> Αλμανάκο (Και εγώ έτσι το έλεγα, από τη μάχη της Αλαμάνας!)
  Paperinik Upgrade -> Paperinik Appgrade

  Στην Ελλάδα, που δεν έχουμε διαβάσει πλείστες όσες παλιές ιστορίες, ένα περιοδικό που βασίζεται κατά μεγάλο μέρος στης ανατυπώσεις, αλά Τερζόπουλος, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Από την άλλη, χωρίς ανατυπώσεις, οι νεώτεροι δεν θα διαβάσουν ποτέ τις κλασικές ιστορίες. Όταν, όμως, η αγορά μετά βίας σηκώνει τους λίγους τίτλους, που κυκλοφορούν, πώς να τολμήσει ο εκδότης να βγάλει άλλον ένα με ανατυπώσεις, σαν τα Κλασικά Ντίσνεϋ;

  Μου αρέσει!

  1. Σε ευχαριστώ για τις διορθώσεις. Έκανα κάποιες χθες και από ότι φαίνεται μου ξέφυγαν κάποια πράγματα. Καλά ναι για τις ανατυπώσεις ιστοριών συμφωνώ. Βέβαια, είναι και αυτό με τους νεότερους αλλά κάποιες ιστορίες που θα μπουν στο νέο Ιταλικό περιοδικό δεν τις έχουμε δει εδώ. Για αυτό έλεγα να έπαιρναν αυτό ως βάση. Διότι, θα βλέπαμε και παλιές αδημοσίευτες. Τα κλασικά ήταν από τους αγαπημένους μου τίτλους. Ναι είχαν ανατυπώσεις αλλά με τη σωστή συνταγή πιστεύω ότι θα μπορούσαν να έχουν και μερικές ανατυπώσεις σπάνιων παλιών ιστοριών αλλά και αδημοσίευτων παλιών. Συμφωνώ τα πράγματα είναι δύσκολα. αλλά δεν γίνεται και κάτι γι αυτό. Υπάρχει από εταιρία πρόβλημα στο Marketing, στην προώθηση, στη χρήση των social media. Δηλαδή ναι μεν έχουμε πρόβλημα και με την κρίση αλλά δεν βλέπω κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια. Πλέον δεν αρκεί να είμαι εκδοτική και να λέω α έβγαλα το Μίκυ Μάους. Πρέπει να γίνονται και άλλες ενέργειες για να προσελκύσεις κόσμο.

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s