ΚΟΜΙΞ Προβλέψεις/Predictions – 2


Τελειώνει σιγά σιγά το 2016 και μαζί με αυτό θέλω να πιστεύω και ανατυπώσεις  στο ΚΟΜΙΞ. Τόσους μήνες δεν έκανα κανένα άλλο άρθρο με προβλέψεις διότι πολύ απλά θα είχαν αποδειχτεί άχρηστες αφού έχουμε το έτος Ρόσα στο ημερολόγιο που είχε δώσει η Καθημερινή για το 2016. Ας πάμε να δούμε μερικά πραγματάκιαπου μπορεί να συμβούν το 2017.

Η Παράξενη Υπόθεση του Δόκτωρ Ράτκυλ και του Μίστερ Χάϊντ (72 σελίδες)

ΚΟΜΙΞ #31

Αυτήν την εκπληκτική από όσα φαίνεται ιστορία την περιμένω στο ΚΟΜΙΞ από πέρσι. Την είχα και στο άρθρο με τις πρώτες προβλέψεις που είχα κάνει αλλά μόλις είδα στο τέλος του ΚΟΜΙΞ #18 τη διαφήμιση για το ΚΟΜΙΞ #19 που είχε την επανατύπωση της ιστορίας του Ρόσα Ο Γιος του Ήλιου απογοητεύτηκα. Η μεγαλύτερη απογοήτευση ήρθς όταν είδα τη διαφήμιση για το ΚΟΜΙΞ #20 διότι επιβεβαιωνόταν το Έτος Ρόσα και τους ερχόμενους μήνες το διαπίστωσα πλήρως αυτό. Θέλω να πιστεύω ότι το 2017 θα είναι μια διαφορετική χρονιά γεμάτη θετικές εκπλήξεις για το περιοδικό.

Πιστεύω ότι το τεύχος του Φεβρουαρίου θα έχει ως κεντρική ιστορία αυτήν παρωδία. Μόνο λίγες σελίδες που έχω δει και ο χρωματισμός μου φαίνεται εξαιρετικός. Εάν μπει αυτή η ιστορία στο ΚΟΜΙΞ θα είναι στυλ Μόμπυ Ντικ. Δηλαδή, μια μεγάλη ιστορία μαζί με μια δεκασέλιδη. Στο Topolino #3070 που πρωτοδημοσιεύτηκε είχαν ένα μεγάλο άρθρο το οποίο πιστεύω θα το δούμε και εδώ. Το άρθρο για τον Ντύλαν Μάους το μετέφρασαν πλήρως και το έβαλαν στο ΚΟΜΙΞ και για αυτό το λέω αυτό. Το συγκεκριμένο τότε μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον και πολύ καλά δομημένο δείχνοντας μου ότι το Topolino μπορεί να έχει και άρθρα του επιπέδου του ΚΟΜΙΞ εάν θέλει. Ακόμα, από τις Ιταλικές ιστορίες αυτή είναι ένα πολύ δυνατό χαρτί και θα ήταν κρίμα να μην αρχίσει δυναμικά το 2017. Άλλωστε ένα άλλο καλό που έχει είναι ότι συνδυάζει και το καστ των αγαπημένων μας παπιών με το καστ του Μίκυ.

Η Αυτοκρατορία του Πάγου (104 σελίδες)

ΚΟΜΙΞ #32

Και πως να κλείσουν καλύτερα το Χειμώνα από την ιστοριά του Κάστυ Η Αυτοκαρατορία του Πάγου; Η ιστορία την είχαμε ακουστά και από το facebook του Κάστυ πέρσι και με διάφορα teasers και μετά από preview στο Topolino #3092 (μέρος 1) και στο#3093 (μέρη 2 και 3). Το τεύχος του Μαρτίου ίσως θα ήταν μια καλή επιλογή για την ιστορία αλλά επειδή είναι πολύ μεγάλη θα μπορούσαν να βάλουν τα δυο πρώτα μέρη που είναι 69 σελίδες στο τεύχος #32 και στο επόμενο να βάλουν το τρίτο μέρος που είναι 35 σελίδες ως συμπληρωματική. Δηλαδή υπάρχουν τρόποι να μπει η ιστορία και ας είναι τόσο μεγάλη. Η ιστορία αυτή πάντως είναι άλλη μια ιστορία που επιθυμώ πολύ να διαβάσω και ένας από τους λόγους είναι ότι το τελευταίο χρόνο φιγουράρει στις τοπ3 καλύτερες ιστορίες του Κάστυ στο Inducks και εάν δεν γίνει καμιά περίεργη ψηφοφορία βρίσκεται συνήθως την πρώτη θέση! Που σημαίνει ότι θεωρείται η καλύτερη ιστορία του Κάστυ.

Eta Beta e il Buz pappapianeti (30 σελίδες)

 • Σχέδιο – Σενάριο: Κάστυ
ΚΟΜΙΞ #33

Δημοσιεύτηκε το 2010 στο Topolino ενώ τον Νοέμβριο του 2015 αποκτά και το ολόδικο του εξώφυλλο αφού μπαίνει στο Mickey Mouse #6 της Idw. Να πω την αλήθεια μου φαίνεται περίεργο που δεν είδαμε αυτήν την ιστορία την εποχή του Τερζόπουλου. Τότε μπαίναν με την ουρά όλες οι ιστορίες του Κάστυ. Πιστεύω ότι θα την δούμε από την Καθημερινή κάποια στιγμή. Αυτή είναι μια όχι τόσο σίγουρη πρόβλεψη εννοώ ότι την ιστορία αυτή μπορεί να τη δούμε και μετά από το ΚΟΜΙΞ #33 αλλά θα δείξει.

Να πω ότι όλα τα παραπάνω εξώφυλλα θα ήταν υπέροχα για το ΚΟΜΙΞ. Ξαναλέω πως ελπίζω το 2017 να είναι πιο καλό για το ΚΟΜΙΞ και να ξαναβρει την φρεσκάδα που είχε στα τεύχη 1 έως 18. Το παράκαναν φέτος με τις ανατυπώσεις του Ρόσα. Πιο αραιά θα ήταν καλύτερα. Ακόμη, δεν ξέρω για σας αλλά τους Βαν Χορν, Μπάς Χευμανς, Μάρκο Ρότα τους βαρέθηκα και δεν νομίζω σχεδόν όλοι από αυτοί να αξίζουν να είναι στο περιοδικό. Θα επανέλθουμε μετά από κάποιο καιρό με νέες προβλέψεις και βλέποντας εάν επαναλήφθηκαν οι αρχικές μας βλέψεις.

ΚΟΜΙΞ, ΚΟΜΙΞ Wiki

Advertisements

3 σκέψεις σχετικά με το “ΚΟΜΙΞ Προβλέψεις/Predictions – 2

 1. Η δική μου πρόβλεψη είναι ότι το 2017 θα είναι κι αυτό έτος Rosa. Αν δεν είναι, θα είναι έτος Barks.

  Πιστεύω ότι οι ιταλικές ιστορίες στο Κόμιξ ήταν ένα πείραμα το οποίο τελείωσε, και ότι το περιοδικό έχει επανέλθει στην αρχική του συνταγή: μία ιστορία Barks ή Rosa και βορειοευρωπαϊκές ιστορίες για συμπλήρωμα.

  Ούτως ή άλλως, Κυριακή κοντή γιορτή. Στο τέλος τού χρόνου, με τη διαφήμιση για το τεύχος τού Ιανουαρίου και ενδεχομένως με το ημερολόγιο του 2017, αν κυκλοφορήσει, θα γνωρίζουμε με μεγαλύτερη σιγουριά.

  Μου αρέσει!

  1. Καλά να είναι δεύτερο έτος Ρόσα, όντως το θεωρώ αρκετά πιθανό, αν και το απεύχομαι με όλες μου τις δυνάμεις.
   Άμα είναι έτος Μπαρκς, τότε οι της Καθημερινής θα είναι άξιοι για κάθε σχόλιο, όσο απαξιωτικό και να είναι με δεδομένο ότι μας δώσαν Μπαρκς όλο το καλοκαίρι επί τρία χρόνια, επομένως θα ήταν απλώς κλεψιά να βάζουν και πάλι τις ιστορίες του σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

   Περιττό να πω ότι επιθυμώ την επιστροφή των Ιταλικών ιστοριών στο ΚΟΜΙΞ, πόσο μάλλον όταν έχουμε αυτές τις πολύ δυνατές ιστορίες που παρουσιάστηκαν παραπάνω! Ειλικρινά εύχομαι το πείραμα να ήταν ο Ρόσα και όχι το αντίστροφο.

   Αρέσει σε 1 άτομο

 2. Για να απαντήσω και στους δυο:
  -Πείραμα οι Ιταλικές Ιστορίες:
  Αυτό από ότι φαίνεται δεν ισχύει και ο λόγος που το λέω αυτό είναι διότι εάν ίσχυε οι πολύ δυνατές Ιταλικές ιστορίες που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια και δεν έχουν μπει στο ΚΟΜΙΞ θα έμπαιναν στο Μίκυ Μάους το 2016 που είχαμε Ρόσα. Γιατί να κρατήσεις τις καλές ιστορίες εάν δεν είναι να μπουν αλλού; Ακόμα το θεωρείτε τυχαίο ότι στο Μίκυ Μάους δεν έχει μπει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ιστορία που να έχει και σχέδιο και σενάριο του Κάστυ; Δεν νομίζω. Αυτό από μόνο του κάτι λέει.

  -Ρόσα πάλι του χρόνου:
  Αυτό είναι κάτι που θα το αναλύσω πολύ σε νέο άρθρο αλλά θα πω δυο λόγια εδώ. Καταρχάς και από άποψη marketing κάτι τέτοιο θα θεωρούνταν αρκετά αρνητικό να γίνει για δεύτερη φορά. Θα διώξει οριστικά πολύ κόσμο. Επίσης, δεν έχουμε πλέον νέα εξώφυλλα ή εξώφυλλα για νέο ημερολόγιο. Έχουν μείνει λίγα αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι αφιερωμένα στο Μπαρκς. Η Καθημερινή παίρνει ξεπατηκοσούρα παλιές δουλειές και τα Ημερολόγια δεν αποτελούν πλήρης εξαίρεση. Ακόμα, σκεφτείτε λίγο όμως… Μήπως που έβαλαν Ρόσα το 2016 τους «ξεκούρασε» κατά ένα τρόπο; Τις ιστορίες αυτές μπορεί να τις ξαναδούμε σύντομα το Καλοκαίρι του 2017. Καταλαβαίνετε που το πάω νομίζω.

  -Μπαρκς πάλι στο ΚΟΜΙΞ;
  Είπα ότι είναι κακό Marketing ο Ρόσα από πάνω αλλά αυτό το ξεπερνάει κατά πολύ. Γιατί; Γιατί όπως είπε ο Άλεξ ο Μπαρκς τώρα Μπήκε και το 2014 με 2015 είχαμε στο ΚΟΜΙΞ ένα «όμορφο» λογότυπο/λεζάντα που έλεγε ιστορία Μπαρκς εάν θυμάστε. Δηλαδή όσο ήταν να διαφημιστεί ο Μπαρκς έγινε τότε για την Βιβλιοθήκη Disney. Πάει αυτή τώρα και πάει και ο Μπαρκς στο ΚΟΜΙΞ. Θα πάνε πολλά χρόνια μέχρι να ξαναδούμε Μπαρκς στο ΚΟΜΙΞ πέρα από ιστορίες του σε σενάριο δικό του και σε σχέδιο Γίππες. Δεν έχει νόημα τώρα που υπάρχει και η Βιβλιοθήκη Disney ολοκληρωμένη. Η Καθημερινή δεν είναι τόσο χαζή.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s