Νέο ΚΟΜΙΞ 12: Ακαταμάχητη Ομοιότητα


ΚΟΜΙΞ #12 με μια πολυσέλιδη ιστορία του Κάστυ. Ωραίο εξώφυλλο και, βέβαια, πάλι έχουμε και μονοσέλιδες ιστορίες, για τις οποίες θα μιλήσουμε πιο μετά. Το δωδέκατο ΚΟΜΙΞ έχει δέκα ιστορίες (μαζί με τις 4 μονοσέλιδες). Πάμε να τις δούμε σιγά σιγά.

Η πρώτη ιστορία είναι μια 34σέλιδη ιστορία με τον Μίκυ Μάους.

Περίληψη:
Τα αξιολάτρευτα ζωάκια, που κατακλύζουν το Μίκυ Σίτυ και κλέβουν την καρδιά των κατοίκων του, κρύβουν ένα αλλόκοτο μυστικό… Χιούμορ και σασπένς σε ένα απολαυστικό θρίλερ που φέρει την υπογραφή του Κάστυ.

Πολύ ωραία ιστορία με σχέδιο ωραίο, που μας έχει συνηθίσει ο Κάστυ. Μου άρεσε αρκετά ,αλλά ο Κάστυ μας έχει συνηθίσει σε καλύτερες ιστορίες  και σε εξαιρετικές ιστορίες όπως Το νησί του Χρόνου στο προηγούμενο τεύχος, που τώρα πλέον είναι η καλύτερή του ιστορία σύμφωνα με το INDUCKS και όχι πλέον η τρίτη καλύτερη. Οπότε 8,5–9/10.

Η δεύτερη ιστορία είναι η «Η τετραπέρατη φώκια», σε σενάριο και σχέδιο Καρλ Μπαρκς.

Περίληψη:
Μια πανέξυπνη φώκια ξεγελάει τον Ντόναλντ σε μια ξεκαρδιστική αναμέτρηση στις ακτές της Λιμνούπολης.

Η ιστορία του Μπαρκς ήταν σχετικά καλή… Βέβαια, έχουμε δει πάρα πολύ καλύτερες δεκασέλιδες από αυτόν. Αυτή είχε αρκετά απότομο τέλος, και δεν ξετρελάθηκα κιόλας. Οπότε 7–7,5/10.

Τρίτη ιστορία είναι «Το Δίδυμο της Συμφοράς».

Περίληψη:
Ο Ντόναλντ συναντάει μια γυναίκα,που είναι πιο άτυχη ακόμα κι από τον ίδιο!

Πλοκή και σχέδιο από τον Ντάαν Γίππες. Να πω ότι σχέδιο ήταν σχετικά καλό, αλλά όχι τόσο καλό όσο μας έχει συνηθίσει. Επίσης και το σενάριο της ιστορίας μπορεί να είναι κάπως πρωτότυπο, αλλά δεν είναι πολύ καλό γενικά.

Οπότε θα βάλουμε 7/10.

Τέταρτη ιστορία είναι «Ο Πυρομανής».

Περίληψη:
Ο Ντόναλντ προσπαθεί να γράψει ένα σημαντικό άρθρο για έναν πυρομανή, που δρα στην Λιμνούπολη.

Σενάριο του Φρανκ Γιόνκερ & Σχέδιο:Μπας Χέυμανς… Η χειρότερη ιστορία του τεύχους. Το σχέδιο ήταν έτσι και έτσι ως καλό, αλλά το σενάριο ήταν ένα χάλι. Ιστορία 6 σελίδων, που γεμίζει το τεύχος, αλλά μέχρι εκεί.

Οπότε επιεικώς θα βάλουμε 6/10.

Πέμπτη ιστορία είναι «Το τέρας του Δάσους».

Περίληψη:
Ο Ντόναλντ με τα ανιψάκια του και την Νταίζυ πάνε για κατασκήνωση στο δάσος. Ο Ντόναλντ μεταμφιέζεται σε γορίλα, για να τρομοκρατήσει τα παιδιά, όμως ταυτόχρονα ένα αληθινός γορίλας δραπετεύει και περιπλανιέται ελεύθερος στο δάσος.

Λοιπόν, το σχέδιο του Καρλος Μότα ήταν ωραίο αρκετά ,αλλά δεν με ενθουσίασε το σενάριο. Γενικά μια τυπική ιστορία.

Οπότε θα βάλουμε 7/10.

Έκτη ιστορία είναι «Επικίνδυνος Αντιπερισπασμός».

Περίληψη:
Ο θείος Σκρουτζ λέει στον ανιψιό του, τον Ντόναλντ, να μεταφέρει ένα φορτίο με χρυσό με ένα φορτηγό, όμως, στην πραγματικότητα, μέσα στο φορτίο υπάρχει μόνο άμμος.

Αυτή η ιστορία ήταν η έκπληξη για μένα, πέρα από την ιστορία του Κάστυ! Η δεύτερη καλύτερη ιστορία του τεύχους, με διαφορά. Το σχέδιο του Β’ικαρ είναι πολύ ωραίο (βέβαια έχει υπάρξει και πολύ καλύτερο) αλλά και το σενάριο των Πατ και Κάρολ Μακ Γκρηλ πολύ καλό και κλασσικό. Πολύ μου άρεσε η ιστορία!

Οπότε θα βάλουμε 8–8,5/10.

Οι μονοσέλιδες, τώρα, ήταν τέσσερις. Δεν θα τις αναλύσω ιδιαίτερα, αλλά θα πω ότι ξεχώρισαν η Ευγενική Απόρριψη (8/10) και η Φαεινή Ιδέα (7/10). Οι υπόλοιπες παντελώς αδιάφορες! Όσον αφορά στα «νέα του ΚΟΜΙΞ», δεν υπήρχαν στο τεύχος, και αντί αυτών είχαμε τις μονοσέλιδες ιστορίες. Θεωρώ ότι ήταν υπερβολικό να έχουμε 4 μονοσέλιδες, εκ των οποίων 2 να είναι αδιάφορες. Θα προτιμούσα να είχαμε Τα νέα του ΚΟΜΙΞ αντί για 2 από τις 4 μονοσέλιδες.

Το ΚΟΜΙΞ αυτό παίρνει ένα 7,5–8/10. Αρκετά καλό τεύχος, με κάποιες μετριότητες. Η ιστορία του Κάστυ ήταν πολύ ωραία, και το τεύχος κλείνει πολύ καλά με την ιστορία του Βίκαρ. Όμως υπήρχαν ιστορίες όπως ο Πυρομανής και δυο μονοσέλιδες, που δεν έπρεπε να μπουν. Γενικά, αυτό το τεύχος είχε πολλές μικρές ιστορίες, και αυτό συνήθως δεν λειτουργεί θετικά όσον αφορά στο ΚΟΜΙΞ. Έτσι έχουμε και μικρότερη βαθμολογία, καθώς όπως προείπα, κάποιες μικρές ιστορίες δεν ήταν καλές. Καλύτερα να έχουμε λίγες και πολλών σελίδων ιστορίες. Το επόμενο ΚΟΜΙΞ κυκλοφορεί στις 28 Ιουλίου. Να πούμε κιόλας ότι το νέο ΚΟΜΙΞ συμπληρώνει ένα χρόνο με το επόμενο τεύχος! Κύρια ιστορία (20 σελίδων) του είναι το «Σουρεαλιστικό Ταξίδι» του Τζόρτζιο Καβατσάνο, με το παλιό στυλ των γνωστών μας χαρακτήρωνΓια τις υπόλοιπες ιστορίες του τεύχους δεν είναι γνωστό κάτι παραπάνω, αλλά μόνο ότι θα έχουμε και ιστορία του Μπαρκς.

Όλες τις προηγούμενες παρουσιάσεις μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

ΚΟΜΙΞ, ΚΟΜΙΞ Wiki

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

6 σκέψεις σχετικά με το “Νέο ΚΟΜΙΞ 12: Ακαταμάχητη Ομοιότητα

 1. Έχοντας διαβάσει διάφορες απόψεις για το δίδυμο της συμφοράς, να καταθέσω και τη δική μου. Ο Ντόναλντ βρίσκει στο πρόσωπο τής Ντέμυ Γκαντεμιάν μια αδελφή ψυχή. Όμως, η δική του ατυχία επιτείνει τη δική της, με αποτέλεσμα να της κάνει το βίο αβίωτο και να τη διώξει από κοντά του. Όμως, ακόμα και έτσι, ο Ντόναλντ δείχνει την καλή μεριά του χαρακτήρα του. Όταν βρίσκει τον εαυτό του σε μια θέση, όπου τα ατυχήματα συμβαίνουν σε κάποιον άλλον, όπως συνήθως συμβαίνουν σ’ αυτόν, όποτε βρίσκεται μαζί με τον Γκαστόνε, δεν κοκορεύεται σαν κι εκείνον, αλλά αισθάνεται ένοχος και προσπαθεί να βοηθήσει. Άλλο αν η ατυχία του δεν του το επιτρέπει. Μια γλυκιά και θλιβερή ιστορία, που μου άρεσε πολύ.

  Για το σχέδιο του Γίππες, φαντάζομαι ότι δεν σου άρεσε το πώς ήταν σχεδιασμένη η Ντέμυ, που θύμιζε τον Σκρουτζ. Έτσι έπρεπε να είναι, με γερασμένο πρόσωπο και μαλλί τζίβα, καθώς η κοπέλα ήταν γερασμένη πριν την ώρα της, από τις απανωτές κακοτυχίες.

  Μου αρέσει!

  1. Πολύ ωραία ανάλυση/σχόλιο. Γενικά αυτή η ιστορία σχολιάστηκε πολύ και στην ΚΟΜΙΞ Wiki! Να πω την αλήθεια δεν με ενθουσίασε αλλά ήταν αρκετά καλή. Το σχέδιο του Γίππες το έχουμε δει και καλύτερο και για αυτό δεν μου άρεσε σαν σύνολο όπως άλλες φορές. Δεν εστίασα δηλαδή μόνο στην Ντέμυ όσον αφορά το σχέδιο. Δεν έχεις άδικο σε αυτό που λες απλά ένιωθα να βάλω 7 σαν βαθμολογία. Άντε χαριστικά 7,5 διότι δεν πήγαινε για παραπάνω. Έχουμε δει και πολύ καλύτερες 10σελιδες από τον Γίππες. Γενικά με την υπόλοιπη βαθμολογία συμφωνείς Κρίτων;

   Μου αρέσει!

 2. Η απουσία των Νέων του Κόμιξ εμένα δε με χαλάει καθόλου. Προτιμώ δύο μονοσέλιδες ιστορίες παρά νέα (τα οποία δεν είναι πάντα και τόσο φρέσκα) για διάφορες εκδόσεις κόμικς που συνήθως δε με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Έτσι κι αλλιώς, έχουμε το GC για την ενημέρωση μας.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s