Νέο ΚΟΜΙΞ 10: Οι χρυσές χήνες


ΚΟΜΙΞ #10 με άλλη μια πολυσέλιδη ιστορία του μεγάλου δασκάλου Καρλ Μπαρκς. Καλό εξώφυλλο από τον Ζορντί. Βέβαια, έχουμε και μονοσέλιδες ιστορίες, για τις οποίες θα μιλήσουμε πιο μετά. Το δέκατο ΚΟΜΙΞ έχει εννιά ιστορίες (μαζί με τις 4 μονοσέλιδες) . Πάμε να τις δούμε σιγά σιγά.

Η πρώτη ιστορία είναι μια 32σέλιδη ιστορία με τον Μίκυ Μάους και είναι ένα ταξίδι στο περελθόν! (INDUCKS)

Περίληψη:
Ο Μίκυ και ο Γκούφυ ταξιδεύουν στο παρελθόν, για να μάθουν για τη δημιουργία του ταρτάν!

Μια καλή ιστορία με πολύ ωραίο σχέδιο, αυτό του Μοττούρα. Ο σχεδιασμός του αλόγου-τέρας ήταν πολύ ωραίος και κάποιες σκηνές υπέροχες. Το σενάριο, όμως, δεν ενθουσίασε, και το βρήκα αρκετά μέτριο. Περίμενα κάτι παραπάνω. Οπότε 7–7,5/10, τείνοντας προς το 7.

Η δεύτερη ιστορία είναι η «Οι Χρυσές Χήνες», σε σενάριο και σχέδιο Καρλ Μπαρκς. (INDUCKS)

Περίληψη:
Ο θείος Σκρουτζ ταξιδεύει σε ένα νησί, για να λύσει το μυστήριο της προέλευσης των χρυσών αυγών χήνας.

Η ιστορία του Μπαρκς σε σχέση με τις άλλες μεγάλες ιστορίες, που έχει δημιουργήσει, δεν ήταν τόσο καλή και γενικά ήταν έτσι και έτσι. Το σχέδιο δεν μου άρεσε σε κάποια σημεία.  Δεν ήταν αυτό το υπέροχο σχέδιο του Μπαρκς, μου έδειχνε μια κούραση… Το σενάριο επίσης ήταν μέτριο.  Και εδώ περίμενα κάτι καλύτερο, καθώς ένιωσα ότι η ιστορία τελείωσε απότομα, αλλά και ο σχεδιασμός της Πλουμίτσας δεν ήταν τόσο καλός.  Γενικά το σενάριο έμπαζε νερά. Στα συν είναι ότι έχουμε διάφορα φίλτρα και η παρουσία της Μάτζικα, η οποία δεν κυνηγάει τον Σκρουτζ για την δεκάρα του. Επίσης θετικό και αρνητικό είναι ότι το σπίτι της είναι στην Λιμνούπολη, διότι έτσι παρακολουθεί τον Σκρουτζ, όμως δεν μας εξηγεί το λόγο που είναι εκεί και όχι στο Βεζούβιο. Οπότε 7,5/10.

Τρίτη ιστορία είναι ο «Ντόναλντ ο τρομερός«. (INDUCKS)

Περίληψη:
Ο Ντόναλντ βρίσκει ένα μαγικό κέρας και ταξιδεύει στην εποχή των Βίκινγκς.

Ωραία ιστορία με σχέδιο του Βίκαρ. Ήταν αρκετά καλή, και οι αναφορές σε Βίκινγκς και μαγικό ζωμό μου θύμισαν Αστερίξ και Οβελίξ!

Οπότε θα βάλουμε 7,5/10.

Τέταρτη ιστορία είναι η «Αλόγιστη Σπατάλη». (INDUCKS)

Περίληψη:
Ο τσιγκούνης και πλούσιος Σκρουτζ ανταγωνίζεται με έναν σπάταλο άπορο.

Σχέδιo και σενάριο από τον Νόελ ΒανΧορν. Είναι η ιστορία από τις πολυσέλιδες με το χειρότερο σχέδιο! Πολύ μέτρια πλοκή και το σχέδιο το δεν μου άρεσε σχεδόν καθόλου. Καλύτερα ο Βαν Χορν να κάνει μόνο το σενάριο στις ιστορίες του και να αφήνει άλλους να τις σχεδιάζουν. Η ιστορία με την Μάτζικα, που είχε κάνει σε πιο παλιό τεύχος, είχε εξαιρετικό σενάριο και μετριότατο σχέδιο. Δηλαδή χαραμίστηκε.

Θα βάλουμε ένα 6/10.

Πέμπτη και τελευταία ιστορία είναι η «Θέμα τιμής». (INDUCKS)

Περίληψη:
Ο Ντόναλντ δανείζεται το βιβλίο των Μικρών Εξερευνητών και προσπαθεί να αξιοποιήσει τις πληροφορίες του.

Λοιπόν, αυτή η ιστορία με δίχασε! Από τη μια μου αρέσει λίγο η πλοκή, όπου λέγεται ότι το Βίβλιο των Μικρών Εξερευνητών, σε λάθος χέρια, μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Αλλά από την άλλη δεν ήταν και τίποτα ενδιαφέρον. Εκνευρίστηκα λίγο με τα ανιψάκια ,που κάνουν λες και είναι οι φωστήρες, αλλά και με τους βαθμούς με τα αστέρια. Αστείο μεν, αλλά κουραστικό.

Οπότε θα της βάλουμε 6–6,5/10.

Οι μονοσέλιδες, τώρα, ήταν 4. Δεν θα τις αναλύσω ιδιαίτερα, αλλά θα πω ότι ήταν σχετικά καλές, πέρα από αυτήν με τον Γκαστόνε. Όμως, οι συγκεκριμένες ιστορίες δεν έχουν θέση σε ένα περιοδικό σαν το ΚΟΜΙΞ, αλλά στο Super Μίκυ. Θα προτιμούσα να βάλουν κάποια παλιά στριπάκια του Αλ Ταλιαφέρρο. Θα ήταν πολύ καλύτερα. Είμαι ουδέτερος, όσον αφορά στο ότι «Τα νέα του ΚΟΜΙΞ», δεν υπήρχαν στο τεύχος. Αυτό διότι όσα βάζουν εκεί, συνήθως έχουν βγει στο διαδίκτυο εδώ και αρκετό καιρό και έτσι έχουν χάσει την μοναδικότητα τους. Καλό είναι, όμως, να υπάρχουν, και θα προτιμούσα να εστίαζαν στις εκδόσεις Ντίσνεϋ.

Το ΚΟΜΙΞ αυτό παίρνει ένα 7–7,5/10. Γενικά έχουμε ένα ισορροπημένο τεύχος, αλλά δεν ήταν και τόσο καλές οι ιστορίες. Ακόμα και εάν είχαμε Μπαρκς και Μίκυ Μάους σχεδιασμένο από Μοττούρα. Προσωπικά θα το θεωρούσα εάν όχι το χειρότερο, ένα από τα χειρότερα τεύχη της νέας περιόδου μαζί με το ΚΟΜΙΞ #4. Το επόμενο ΚΟΜΙΞ κυκλοφορεί στις 26 Μαΐου. Κύρια ιστορία του είναι το «Το νησί του χρόνου» του Κάστυ! Σύμφωνα με το I.N.D.U.C.K.S., πρόκειται για μια ιστορία 70 σελίδων, είναι η τρίτη καλύτερη του Κάστυ και στην ουσία η  καλύτερη ιστορία του, που απέμεινε να δημοσιευτεί στην Ελλάδα. Το περίεργο είναι ότι το επόμενο τεύχος στη διαφήμιση γράφει Ιστορία Μπαρκς. Τώρα, αυτό δύο πράγματα μπορεί να σημαίνει: 1) Θα έχουμε ιστορία Μπαρκς στο τεύχος ως δευτερεύουσα, 2) ότι κάνανε λάθος. Τώρα δεν ξέρω τι ισχύει…

Ανυπομονώ πολύ να διαβάσω την επόμενη ιστορία! Αυτή είναι ιστορία που έχει την εικόνα που πολλοί με ρωτάγατε από που είναι στην ΚΟΜΙΞ Wiki στο μήνα του Κάστυ. Για τις υπόλοιπες ιστορίες του τεύχους δεν είναι γνωστό κάτι παραπάνω, αλλά μάλλον θα έχουμε και ιστορία του Μπαρκς, για τους λόγους που είπαμε παραπάνω.

Όλες τις προηγούμενες παρουσιάσεις μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

ΚΟΜΙΞ, ΚΟΜΙΞ Wiki

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

17 σκέψεις σχετικά με το “Νέο ΚΟΜΙΞ 10: Οι χρυσές χήνες

 1. Η βαθμολογία στις «Χρυσές Χήνες» δεν συμβαδίζει με την κριτική. Επειδή δηλαδή είναι του Μπαρκς παίρνει με το ζόρι 7,5/10; Με βάση τα σχόλια που είναι αρνητικά, το πολύ ένα 4/10 θα έπρεπε να έβαζες.

  Μου αρέσει!

  1. Γεια σου Γιώργο. Να σου πω την αλήθεια σε περίμενα με αυτό ακριβώς το σχόλιο. Όμως δεν κοίταξες προσεχτικά είπα ότι έχει και θετικά και αρνητικά! Απλά είπα πιο πολύ τα αρνητικά, στα οποία πρέπει πιο πολύ να εστιάζεις σε μια κριτική πιστεύω. Τα θετικά τα βλέπουμε πιο εύκολα. Δεν ήταν κακή γενικά αλλά για Μπαρκς ήταν. Άντε το μόνο λάθος που να έκανα στην βαθμολογία είναι να τις έβαζα 7-7,5/10 (πιο πολύ αυστηρά) όχι και 4 είπαμε. Δεν δικαιολογώ τον Μπαρκς παρόλο που αυτή ιστορία είναι 2 χρόνια πριν αποσυρθεί. Γενικά, έχω διαβάσει πάρα πολύ χειρότερες ιστορίες. Αυτή δεν ήταν αλλά ούτε και πολύ καλή ήταν. Οπότε καταλαβαίνεις.

   Μου αρέσει!

 2. Παραδόξως συμφωνώ με τον Γιώργο Ρορ! 7 πρέπει να είναι η χαμηλότερη βαθμολογία που έχεις βάλει στη ζωή σου! Δηλαδή αν δεν είχα διαβάσει την ιστορία, θα υπέθετα ότι έχει φόνους, ναρκωτικά και σεξ! Εγώ βάζω στις Χήνες 7, στους Βίκινκς 2 (η αντιγραφή από 1000 πιο γνωστές ιστορίες δικαιολογεί και 0 ίσως). Οι Μικροί Εξερευνητές παίρνουν 1, για όλα όσα αναφέρεις, που προσβάλουν εντελώς κάθε παράδοση της Ντίσνεϋ και την νοημοσύνη μας! Η ιστορία με τα μπαστούνια θα έπαιρνε 0, αλλά η ατάκα ότι είτε είσαι άρρωστος με το χρήμα είτε με την σπατάλη, είσαι βασικά «άρρωστος», μου απαγορεύει να της βάλω κάτω από 3. Αυτό με τον Μοτούρα παίρνει μάλλον 3, αλλά θα το ξαναδιαβάσω για να είμαι σίγουρος. Ο λόγος η πολλή αντιγραφή κι εδώ. Με 30.000 ιστορίες, τα έχω διαβάσει πια όλα. Δεν μπορώ να βλέπω να βγαίνουν το 2015 τα ίδια, λίγο αλλαγμένα!..

  Μου αρέσει!

  1. Έχω αγοράσει μόνο τα 2 τελευταία τεύχη της Β’ Περιόδου του Κόμιξ,αποκλειστικά και μόνο για τον αγαπημένο μας Καρλ Μπαρκς.Οι ιστορίες των τευχών είναι απαράδεκτες!Μου δίνουν την εντύπωση ότι απευθύνονται σε κοινό 9 χρονών και κάτω.Είναι στενάχωρο που το περιοδικό που όλοι μεγαλώσαμε,τα τελευταία 10 χρόνια να μην διαβάζεται και να το αγοράζουμε απλά για να το στοιβάξουμε μαζί με τα υπόλοιπα…Ο εκδοτικός οίκος δεν έχει καθόλου φαντασία και προφανώς δεν ενδιαφέρεται για τις απαιτήσεις του κοινού του Κόμιξ…

   Μου αρέσει!

   1. Δηλαδή στο προηγούμενο τεύχος ήταν απαράδεκτες οι ιστορίες; Γενικά όλες οι ιταλικές ιστορίες είναι καλύτερες από τις ιστορίες του Μπαρκς για τις οποίες αγόρασες το περιοδικό. Χαίρομαι πάντως που διαφημίζουν στο εξώφυλλο πως έχει ιστορία Μπαρκς για να αγοράζουν το περιοδικό και αυτοί που δεν γνωρίζουν κανέναν άλλον δημιουργό…(άντε και έναν Ρόσα ίσως)

    Μου αρέσει!

   2. Και μόνο για την πρώτη σου πρόταση Φίλιππε δεν μπορείς να κάνεις γενική κριτική του ΚΟΜΙΞ Β’ Περιόδου. Είναι σαν λες διάβασα το ΚΟΜΙΞ 297 της Α περιόδου. Ήταν χάλια οπότε όλη Α’ περίοδος είναι χάλια. Πράγμα που δεν ισχύει. Δεν μπορείς μόνο από 2 τεύχη να κρίνεις. Θεωρώ το ΚΟΜΙΞ #9 πολύ καλό πάντως αλλά υπήρξαν και άλλα τεύχη της Β’ περιόδου που ήταν καλύτερα. Τα ΚΟΜΙΞ 1,2,3,5 για παράδειγμα ήταν υπέροχα! Επίσης, δεν περιστρέφεται ο κόσμος γύρω από τον Μπαρκς. Ας βγούμε λίγο από το καβούκι μας. Υπάρχουν τόσοι άλλοι. Συμφωνώ είναι κορυφή αλλά δώσουμε μια ευκαιρία και στους άλλους όπως πχ ο Κάστυ. Όλες σχεδόν οι ιστορίες του που μπήκαν στο περιοδικό ήταν υπέροχες. Η επόμενη που θα μπει είναι η τρίτη καλύτερη του και ανυπομονώ να την διαβάσω! Αυτά 🙂

    Μου αρέσει!

   3. Καταρχάς έκρινα και αναφέρθηκα στα 2 τεύχη που αγόρασα(συμφωνώ ότι οι ιστορίες του μπαρκς ήταν κάκιστες,σε σχέση με ότι μας έχει συνηθίσει).Το Κομιξ το αγόραζα ανελλιπώς από το Νο57 έως το 260 που άρχισε να χαλάει σε ποιότητα(άρα και ξέρω πολύ καλά τι εστί Κομιξ φίλε Γιώργο).Από τότε πληρώνω μόνο ότι ιστορία έχει αναγνωστική αξία(πχ κομιξ 290,301).Τώρα άμα εσείς ή άλλοι αναγνώστες,σας αρέσει να διαβάζετε ιστορίες με τον ντοναλντ να παίζει μπάλα ή τον μίκι να κάνει μπάνιο στην παραλία,ο καθένας διαθέτει την δική του κρίση για το τι θα πληρώσει και τι όχι.Δυστυχώς,οι υπέροχες ιστορίες του μπαρκς,ροσα,σκαρπα έχουν ήδη δημοσιευτεί…εγώ προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι να διαβάζω για την πριγκίπισσα ούνα ή το κάκιστο σχεδιο του νοελ βαν χορν(πιθανώς άλλοι να τις λατρεύουν,δεν μπορώ να ξέρω).Φιλικά πάντα η όποια κριτική χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης.

    Μου αρέσει!

   4. Μα ναι ο καθένας τη γνώμη του λέει. Απλά καταλαβαίνω ότι λες, όμως δεν έχεις διαβάσει πέρα από 2 τεύχη. Έτυχαν εδικά το #10 και δεν ήταν τόσο καλά όσο τα προηγούμενα. Προσωπικά άμα δω κακή ιστορία θα το πω όποιος και εάν είναι. Ξαναλέω όμως να βγούμε λίγο από το καβούκι μας. Δεν υπάρχουν μόνο ο Ρόσα, ο Μπαρκς και ο Σκαρπα (που είναι υπέροχοι) αλλά και άλλοι. Περιμένω την επόμενη ιστορία του Κάστυ με τον Μίκυ που λέγεται ότι είναι πάρα πολύ καλή. Ο Κάστυ είναι πολύ καλός συνεχιστής του Σκαρπα στις ιστορίες του με το Μίκυ. Να πω κίολας ότι και εγώ δεν θέλω να διαβάζω ιστορίες με την Ούνα ή άλλες χαζές ιστορίες.

    Μου αρέσει!

 3. Καλό τεύχος. Όπως κατονομάζω σαν καλή μια ταινία, που όμως τουλάχιστον για μια δεκαετία δεν θα την δω ξανά. Έτσι και με αυτό το τεύχος. Αισθάνθηκα ότι μου έδωσε κάποια πράγματα, αλλά δεν με συγκίνησε σε τέτοιο βαθμό που να το τοποθετήσω στα προς «επανάληψη ανάγνωσης»… Το εμπέδωσα γρήγορα, για να το πω διαφορετικά. Προσωπικά είμαι αντίθετος με την ύπαρξη πολλών ιστοριών στο περιοδικό, με την συνταγή των λίγων σελίδων. Είναι κάτι που καυτηρίαζα και στις κριτικές μου, αν θυμάστε οι παλαιότεροι. Για τον Μπάρκς, που εξακολουθεί να διχάζει, να προκαλεί σχόλια όλων των ειδών, άρα είναι και τεράστιος, άποψη μου είναι ότι «στραγγίστηκε» από την προηγούμενη έκδοση και να, θα ήθελα να διαβάσω κι άλλους δημιουργούς. Με άλλη οπτική, με δική τους φιλοσοφία, με επιρροές, με αρνητικά και θετικά. Να δω πως εκφράζονται και αυτοί, να έχω την δυνατότητα σύγκρισης, για να μπορώ να βγάλω ασφαλέστερα συμπεράσματα για την σκηνή που εκπροσωπούν. Η πορεία βέβαια του ΚΟΜΙΞ(αυτή της Β περιόδου), παλινδρομεί μεταξύ των όσων παρέλαβε σαν κληρονομιά από τον Τερζόπουλο και στις Κάστι επιστημονικές διαδρομές, που μου είναι ευχάριστες και ωραία σχεδιασμένες. Από εκεί κι έπειτα τι; ΟΙ Βορειοευρωπαίοι στριμώχνονται στις σελίδες του Super Μίκυ που δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά σαν τίτλος(αναφέρομαι στα στοιχεία των πωλήσεων), και τίποτα νεότερο για την ύπαρξη άλλων… Κάτι δεν πρέπει να αλλάξει, τι γνώμη έχετε κι εσείς; Βρίσκετε ότι σας καλύπτει στο απόλυτο; Αυτή είναι η μορφή του περιοδικού που περιμένατε με τόση ανυπομονησία όταν είχε διακοπεί η έκδοση του τόσους μήνες; Για μένα, θα πω ότι… χμ… μούμπλε μούμπλε που λέει κι ένα παπί, ακόμη δε μπορώ να το πω αυτό… Απλά περιμένω 4-5-6-7 μήνες ακόμη, για να δω που θα σταματήσει το καράβι των πειραματισμών, γιατί αυτή τη στιγμή πειραματίζονται στις σελίδες του και στα μάτια μου είναι εμφανές, ώστε να έχω την τελική του εικόνα. Μετά θα πω περισσότερα.

  Μου αρέσει!

  1. Αγαπητέ Κόρτο, έχεις πληροφορίες για τις πωλήσεις των διαφορετικών τίτλων της Ντίσνεϋ της Καθημερινής? Θα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρον εάν μπορούσες να μας διαφωτίσεις!

   Μου αρέσει!

   1. Καλημέρα, φίλτατε. Έχω πληροφόρηση μόνον για τον συγκεκριμένο τίτλο. Αν επιθυμείς, επικοινώνησε μαζί μου μέσω email για να στους παραθέσω. Δεν το θεωρώ κομψό να συμβεί κάτι τέτοιο εδώ.

    Μου αρέσει!

 4. Κάποιος ανέφερε ότι το ρεκόρ πωλήσεων του Κόμιξ Β είναι 1270 αντίτυπα! Δεν μπόρεσα να το διασταυρώσω. Όσον αφορά τον Σκάρπα, φίλε Τσόκανε, το 50% των ιστοριών του δεν έχει εκδοθεί ποτέ στα Ελληνικά, ακόμα και η καλύτερη ιστορία του, που θεωρείται η Ολυμπιάδα 1988! Ούτε η καλύτερη ιστορία του Μπαρκς έχει μπει στο Κόμιξ, το Γράμμα Στον Άϊ Βασίλη! Οι εκδόσεις της Καθημερινής είναι αίσχος και δεν αξίζουν ούτε μέρα ανοχής! Ξεφτύλισαν το ιερό brand name του Ντίσνεϋ, που έκανε χρόνια να χτίσει ο Τερζόπουλος! Κυριολεκτικά σφάξανε τις χήνες με τα χρυσά αυγά, που λέει κι η σημαδιακή ιστορία!..

  Μου αρέσει!

  1. Δεν φαντάζομαι αυτά τα νούμερα να ισχύουν καθώς εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο η καθημερινή θα είχε σταματήσει την κυκλοφορία του από το πρώτο τευχος. Πάντως σε επικοινωνία που είχα μαζί τους μου είπαν οτι θα αρχίσουν να εκδίδουν νεους τομους του Μπαρκς απο το καλοκαιρι!! Και μάλιστα παραθέτω την συνομιλία μας:

   Η ερωτηση μου: Σας γράφω προκειμένου να ρωτησω εάν εχετε στα μελλοντικά σχέδια σας την εκδοση τευχων με ιστορίες Ντίσνεϊ κατά τους θερινους μήνες, όπως εκανε και η προηγουμενη εκδοτικη με την υπεροχη σειρα Μεγάλα Σήριαλ. Ευελπιστώ να το έχετε στον αμεσο σχεδιασμο σας ώστε να δούμε ακόμα περισσότερες θαυμάσιες ιστορίες οι οποίες πραγματικά αξίζουν να εκδοθούν σε αυτοτελή τεύχη.

   Με εκτίμηση,
   Λαζάρου Αλέξανδρος

   Και η απάντηση τους που ήρθε σχεδόν άμεσα: Για εμάς, αυτό το καλοκαίρι, κυρίαρχο εκδοτικό γεγονός θα είναι η επιστροφή των τόμων της Βιβλιοθήκης Disney και η συνέχεια της παρουσίασης του έργου του Καρλ Μπαρκς.

   Μου αρέσει!

   1. Πρώτον συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες για τις πωλήσεις! Η Καθημερινή δεν είναι Τερζόπουλος αλλά Εταιρία μην το ξεχνάμε αυτό όποτε εάν ίσχυε αυτό το περιοδικό δε θα συνέχιζε. Κιόλας, αυτά τα νούμερα δεν γίνεται να ισχύουν. Είναι σχεδόν τίποτα για ένα περιοδικό που κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα. Ακόμα, τόσους μήνες έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω ότι οι θα βγουν μάλλον το καλοκαίρι… Κιόλας έχουν πάρει κωδικούς από την Εθνική Βιβλιοθήκη για τους τόμους όποτε ήταν σίγουρο ότι θα βγουν! Να και η «επίσημη» ανακοίνωση λοιπόν.

    Μου αρέσει!

   2. Πράγματι, λοιπόν αναμένουμε την ανακοίνωση τους. Πάντως τους ξαναστειλα μήνυμα ρωτώντας τους εάν θα βγουν μαζί με την εφημερίδα ή ξεχωριστά και εαν θα κυκλοφορήσουν και οι 32 και μου απάντησαν οτι θα αναγγείλουν τις λεπτομέρειες μέσα από τα περιοδικά ντισνευ και την εφημερίδα, οπότε ίδωμεν!

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s