Νέο ΚΟΜΙΞ 7: Μαύρος Κεραυνός Αναγέννηση


Τέλη Ιανουαρίου 2015 και ήρθε και το ΚΟΜΙΞ #7. Εξώφυλλο πολύ ωραίο και έχουμε το γνωστό μοτίβο. Το έβδομο ΚΟΜΙΞ έχει 3 ιστορίες. Πάμε να τις δούμε.

Η πρώτη ιστορία είναι  «Μαύρος Κεραυνός Αναγέννηση», μια ιστορία 68 σελίδων του Κάστυ, που δημοσιεύτηκε στο Τοπολίνο το 2013 σε 4 μέρη.

Περίληψη:
Ο Μίκυ επιστρέφει στην Ρομπόβια την πόλη του «Μέλλοντος» όπου παλίοτερα είχε αντιμετωπίσει το Μαύρο Φάντασμα (με την πανοπλία του Μαύρο Κεραυνό) σε μια επική αναμέτρηση! Τώρα, καλείται πάλι εκεί για αντιμετωπίσει όχι μόνο τον καταχθόνιο εχθρό του που έχει δημιουργήσει ένα νέο Κεραυνό αλλά και τα παράξενα που συμβαίνουν στην πόλη.

Εικόνα (41)

Τα 2 μέρη της ιστορία είναι πάρα πολύ καλά!! Το σχέδιο του Παστροβίκιου είναι ωραίο και θυμίζει του Κάστυ, αλλά έχει και πολλές θα λέγαμε «κινηματογραφικές σκηνές» η ιστορία. Άξιζε να μπει στο περιοδικό, με το μεγάλο μέγεθος να αναδεικνύει καλύτερα το σχέδιο. Ανυπομονώ για τα υπόλοιπα 2 μέρη που θα έχουν και περισσότερη δράση. Της βάζουμε ένα 8,5-9/10.

Η δεύτερη ιστορία είναι η «Η ξανθιά μάγισσα» σε σενάριο Πωλ Χάλας και σχέδιο Χοσέ Μασσαρόλι.

Περίληψη

Η Μάτζικα θέλει να πάει στον χορό των Μάγων αλλά προσπαθεί να αλλάξει εμφάνιση για να κερδίσει τον πιο όμορφο χορευτή-μάγο.

Καλή ιστορία, στην  οποία βέβαια δεν με τρέλανε το σχέδιο αλλά δεν ήταν κουραστική. Μπορούσε να ήταν και πολύ καλύτερη. Οπότε 6/10.

Τέλος, δεν έχουμε μια κλασική δεκασέλιδη ιστορία του Καρλ Μπαρκς, αλλά του Ντάαν Γίππες που φέρει τον τίτλο «Η Δύναμη της Φαντασίας».

Περίληψη
Με την φαντασία μας μπορούμε να κάνουμε διάφορα πράγματα. Όμως ο Ντόναλντ πιστεύει μόνο στην λογική. Τι θα γίνει όμως όταν το δοθεί η ευκαιρία να κάνει τα πράγματα όπως τα φαντάζεται;

Λοιπόν η ιστορία αυτή μου είναι πολύ δύσκολο να τη βαθμολογήσω… Το σχέδιο δεν ήταν καλό και ανάξιο του Γίππες τον οποίο έχουμε να σχεδιάζει πάρα πολύ καλύτερα! Σαν σενάριο ήταν έτσι και έτσι αλλά κάπως ευχάριστη σαν ιστορία. Όμως στην τελική φάνηκε σαν δουλειά του ποδαριού…

Άρα 6-7/10. Ίσως βάλετε και λιγότερο άμα δεν σας άρεσε το σενάριο…

Το ΚΟΜΙΞ αυτό παίρνει ένα 7,5- 8/10 μαζί με τις ιστορίες και τα άρθρα και αυτό διότι οι 2 επόμενες ιστορίες ήταν μέτριες. Το επόμενο ΚΟΜΙΞ κυκλοφορεί στις 24 Φεβρουαρίου. Συνεχίζουμε με τα άλλα 2 μέρη της ιστορίας του Μάυρου Κεραυνού! Μια μικρή αλλαγή στο εξώφυλλο του επόμενου τεύχους, όπου φεύγει η κόκκινη ταινία από το κάτω δεξί μέρος αλλά και ο τίτλος μπαίνει στο εξώφυλλο με μεγάλα γράμματα ανεξάρτητος. Για τις υπόλοιπες ιστορίες του τεύχους δε είναι γνωστό κάτι παραπάνω.

Όλες τις προηγούμενες παρουσιάσεις μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

ΚΟΜΙΞ, ΚΟΜΙΞ Wiki

Άδεια Creative Commons
Αυτή η εργασία χορηγείται με άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο.

Advertisements

7 σκέψεις σχετικά με το “Νέο ΚΟΜΙΞ 7: Μαύρος Κεραυνός Αναγέννηση

 1. Οι παρουσιάσεις βελτιώνονται πολύ όμως έχω ένα παράπονο. Το «καλή ιστορία αλλά θα μπορούσε να ‘ναι και καλύτερη» δεν θεωρώ ότι είναι εμπεριστατωμένη άποψη για βαθμολόγηση επεισοδίου, αν μπορείτε αναλύστε και λίγο. Επίσης, μην ρίχνετε τόσο πολύ τους βαθμούς για το σχέδιο. Αν μια ιστορία είναι για 8 όμως έχει κακό σχέδιο, δεν είναι τόσο δίκαιο να την ρίξετε στο 6. Βάλτε 7-7.5. (γενικά μιλάω όχι μόνο γι’αυτή την παρουσίαση)

  Φιλικά πάντα.

  Μου αρέσει!

  1. Γεια φίλε μου! Σε ευχαριστώ για το σχολιασμό και για να απαντήσω γιατί δεν είπα κάτι παραπάνω για την ιστορία της Μάτζικα. Το έκανα για να μην κάνω σποιλερ την ιστορία αλλά κιόλας πιστεύω ότι με λίγη προσοχή, πέρα από το σχέδιο λίγο στο σενάριο, θα ήταν καλύτερη. Το σχέδιο επίσης παίζει καθοριστικό ρόλο καθώς μιλάμε για κόμικς και κιόλας δεν μιλάμε για οποιοδήποτε περιοδικό αλλά για το ΚΟΜΙΞ όπου ο πήχης είναι πολύ ψηλός! Δεν μπορεί η κεντρική ιστορία να παίρνει ένα 8,5-9 και να τα είχε σχεδόν όλα τέλεια και να βάζουμε 7-7,5 σε μια ιστορία που το σχέδιο ήταν σχετικά καλό ή δεν είχε πχ καλό σενάριο ή είχε σχετικά καλό σενάριο. Υπήρχε πχ σε ένα πιο παλιό τεύχος μια ιστορία του Βικαρ που το σχέδιο δεν ήταν καλό. Σειριακά ήταν υπέροχη όμως πρέπει να λάβω πολύ υπόψιν μου και τα 2 αυτά πράγματα και ειδικά το σχέδιο που είναι πολύ σημαντικό. Οπότε βάζω κάτι στη μέση. Δεν μπορούμε να κόψουμε λίγο ή να αγνοήσουμε το σχέδιο. Δεν είναι σωστό.

   Μου αρέσει!

   1. Ευχαριστώ κι εγώ για την απάντηση. Κατάλαβα το σκεπτικό και είναι αλήθεια ότι το ΚΟΜΙΞ δεν είναι όποιο κι όποιο περιοδικό για να βαθμολογούμε με σχετική επιείκεια, έχεις κάποιο δίκιο 🙂

    Παρεμπιπτόντως δεν είναι λίγο ενοχλητικό που δεν αναφέρουν τις υπόλοιπες ιστορίες του επόμενου τεύχους;

    Μου αρέσει!

   2. Είναι λίγο ενοχλητικό όμως έχει και κάποια πλεονεκτηματάκια… όπως ότι μπορεί μέχρι την τελευταία στιγμή να αλλάξουν μια ιστορία και να βάλουν μια καλύτερη… ή ότι ανυπομονούμε να δούμε τις ιστορίες που θα έχει το περιοδικό. Αλλά εντάξει το συνήθισα πλέον.

    Μου αρέσει!

 2. Βάζουν το καταπληκτικό Μίκυ Ρέϊντζερ στο Μίκυ Μάους και το μετριότατο Μαύρος Κεραυνός στο Κόμιξ? Δεν το διάβασα όλο, αλλά μέχρι εκεί που διάβασα είναι φτηνή πρόχειρη αντιγραφή του Άϊρον-Μαν, και χωρίς την Γιόχανσον και την Πάλτροου! Καμία πρωτοτυπία, και παίρνει 8? Το σκίτσο επίσης ατελές. Και νομίζω ο σχεδιαστής προφέρεται Παστροβίτσιο! Η δεύτερη ιστορία νομίζω παίρνει μηδέν, και η τρίτη ίσως ένα 5. Αλλά απλά τις ξεφύλλισα.

  Μου αρέσει!

  1. Για την περίπτωση που δεν τρολάρεις, απλώς να αναφέρουμε ότι για τον «καταπληκτικό Μίκυ Ρέηντζερ» σχολίασες στην παρουσίασή του ότι «ο Μίκυ Ρέϊντζερ που ψιλοδιάβασα είναι καλογραμμένος, αλλά πολύ χειρότερος απ’ τον Μίκυ Κιντ», άρα κάθε άλλο παρά καταπληκτικός, κατά την εκεί άποψή σου.

   Το να κρίνεις τις ιστορίες ψιλοδιαβάζοντας ή ξεφυλλίζοντάς τις, δείχνει τουλάχιστον επιπολαιότητα.

   Και όντως προφέρεται Παστροβίκιο—τα μυστήρια της Ιταλικής!

   Μου αρέσει!

  2. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Κρίτωνα. Δεν μπορεί να έχεις μια σωστή άποψη χωρίς να έχεις διαβάσει όλη την ιστορία με ένα απλό ξεφύλλισμα. Το σκίτσο είναι πολύ καλό, εμένα μου άρεσε. Κριτική είναι σωστό πιστεύω να κάνουμε όταν έχουμε διαβάσει όλο το τεύχος και όχι το μισό ή καθόλου… Οι άλλες 2 ιστορίες όπως είπα ήταν μέτριες αλλά η πρώτη ήταν πολύ καλή.

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s