ΚΟΜΙΞ Wiki Νέα Προτζεκτ & Πιθανές Αλλαγές


Για σας φίλοι του ΚΟΜΙΞ & της ΚΟΜΙΞ Wiki! Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τα δύο νέα προτζεκτ/εργασίες της ιστοσελίδας μας! Το Έρχεται! Λιμνούπολη vs Μίκυ Σιτυ, αλλά και το άλλο μας προτζεκτ, που λέγεται ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΟΜΙΞ! Είναι και τα δύο πολύ ωραίες εργασίες, που υπόσχονται πολλά!

Αρχικά, θα σας μιλήσουμε για το πρώτο, που στόχος του είναι να σας δώσει λεπτομερείς πληροφορίες για τον κόσμο των παπιών και των ποντικών, έχει αρκετές σελίδες αφιερωμένες, όπως είναι το πληροφορίες για τους δημιουργούς, το ιστορικό των χαρακτήρων κ.α. Θα μπορούσαμε αλλιώς να του δώσουμε το όνομα Ντόναλντ εναντίον Μίκυ!

Σχετικός σύνδεσμος:
http://el.komix.wikia.com/wiki/User_blog:ΚΟΜΙΞ/Ντόναλντ_εναντίον_Μίκυ

Τώρα ήρθε η σειρά του άλλου προτζεκτ, το καταπληκτκό ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΟΜΙΞ! που έχει ως στόχο του να δείξετε τι τεύχος ΚΟΜΙΞ θα θέλατε εσείς να υπάρξει, όταν το ΚΟΜΙΞ και τα άλλα περιοδικά ξαναγυρίσουν, ή το ΚΟΜΙΞ που εσείς θα θέλατε να υπήρχε, με ιστορίες που σας αρέσουν και να είχατε! Θα μπορείτε:

 • Να δημιουργήσετε εξώφυλλο (προαιρετικό)
 • Να πείτε εννοείτε, τι ιστορίες θα θέλατε στο ΚΟΜΙΞ σας
 • Να δημιουργήσετε εσείς μια ιστορία και να μας την παρουσιάσετε (σε αυτό, άμα θέλετε να είναι σε μορφή κόμικ, μπορεί να σας βοηθήσει η ιστοσελίδα http://disney.go.com/create/apps).

Τέλος, να σας πούμε ότι το ΚΟΜΙΞ, που θα δημιουργήσετε, θα πρέπει, αν είναι σελίδα, να έχει στο τέλος το αρχικό Κ δηλαδή π.χ. ΚΟΜΙΞ 304Κ για να ξεχωρίζουν από τις άλλες σελίδες μας, ή αλλιώς μπορεί να είναι μπλογκ!

Σχετικός σύνδεσμος:
http://el.komix.wikia.com/wiki/User_blog:ΚΟΜΙΞ/ΦΤΙΑΞΕ_ΤΟ_ΔΙΚΟ_ΣΟΥ_ΚΟΜΙΞ!_Project

Δείγματα αυτής της εργασίας:
http://el.komix.wikia.com/wiki/ΚΟΜΙΞ_Special_1_(του_χρήστη_ΚΟΜΙΞ)

Σημείωση: Περισότερες πληροφορίες για τις εργασίες έχουμε στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας μας και γενικά στις σελίδες της ΚΟΜΙΞ Wiki!

Εδώ έχουμε τις δύο αφίσες των εργασιών!

Έρχεται! Λιμνούπολη vs Μίκυ Σιτυ

don_mic_2

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΟΜΙΞ!

komiks

Τέλος, να σας ενημερώσουμε και για κάποιες πιθανές αλλαγές! Υπάρχει περίπτωση για την αρχική μας σελίδα να φτιάξουμε κατηγορία με νέα για την ένατη τέχνη και τις ταινίες, που θα ανανεώνεται κάθε δύο εβδομάδες, όπως μας έκανε το ΚΟΜΙΞ κάθε μήνα! Τι λέτε για αυτό;

Σας θυμίζουμε ότι η διεύθυνση της ιστοσελίδας μας είναι http://el.komix.wikia.com/wiki/ΚΟΜΙΞ_Wiki. Σας περιμένουμε εκεί!
logo2

Advertisements

11 σκέψεις σχετικά με το “ΚΟΜΙΞ Wiki Νέα Προτζεκτ & Πιθανές Αλλαγές

 1. Μ’ αρέσουν τα… Franglais στην αφίσα για την ψηφοφορία! Πιο σωστό είναι «Vote for Donald» (Αγγλικά) ή «Votez pour Donald» (Γαλλικά). Ακόμη πιο σωστό θα ήταν να είναι το κείμενο στα Ελληνικά, τα οποία μερικοί εξ ημών τα μιλάμε καμιά φορά, άμα λάχει!

  Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, βέβαια, θα είναι λίγο περίεργο, αν δεν είναι υπέρ τού Ντόναλντ, ο οποίος είναι σαφέστατα πιο δημοφιλής, όπως φαίνεται και από την αναλογία ιστοριών στα διάφορα περιοδικά.

  Για το φτιάξε το δικό σου ΚΟΜΙΞ, ωραία ιδέα, δεν λέω, αλλά διαφωνώ με το πνεύμα τού παραδείγματος. Δεν θα ήθελα να ξαναδιαβάσω μία ανατύπωση ιστοριών, που έχω διαβάσει. Αντιθέτως, θα ήθελα να διαβάσω ένα τεύχος με προσεκτικά επιλεγμένες ιστορίες, που δεν έχουν ξαναδημοσιευτεί στη χώρα μας. Με αυτό το σκεπτικό, δεν θα μπορούσα να σχεδιάσω το δικό μου ιδανικό τεύχος, αφού οι ιστορίες του μου είναι άγνωστες!

  Όσο για το ίδιο το τεύχος-παράδειγμα, η ενδεικτική τιμή είναι σωστή, με βάση την τιμή τού τελευταίου τεύχους, αλλά 285 σελίδες; Δεν γίνεται ένα έντυπο να έχει μονό αριθμό σελίδων! Επίσης, συνήθως τα περιοδικά έχουν έναν ακέραιο αριθμό από δεκαεξασέλιδα, συν τις τέσσερις σελίδες τών εξωφύλλων, οπότε οι πλησιέστεροι ρεαλιστικοί αριθμοί σελίδων θα ήταν 276 (με κόστος 9,85€) και 292 (με κόστος 10,40€). Όμως, καμία από τις δύο αυτές επιλογές δεν είναι αποδεκτή, καθώς η πρώτη δεν αφήνει χώρο για άρθρα και διαφημίσεις, ενώ η δεύτερη ανεβάζει την ήδη υψηλή τιμή πάνω από το ψυχολογικό όριο των 10€. Επομένως, χρειάζεται αλλαγή στην επιλογή των ιστοριών, που έτσι κι αλλιώς είναι πάρα πολλές και θα μπορούσαν να καλύψουν τρία τεύχη!

  Μου αρέσει!

 2. Σε ευχαριστω για τα σχολια φιλε μου! Οσο για την αφισα με τον Ντοναλντ και τον Μικυ μαλλον στο μελλον θα την αλλαξω και θα ειναι στα Ελληνικα! Οσο αφορα το αλλο θεμα μας, δεν εβαλα ποτε περιορισμο οτι οι ιστοριες που μπορειτε να βαλετε θα πρεπει να εχουν δημοσιευτει στα Ελληνικα αλλα νατιθετως μπορεις να βαλει οποιαδηποτε ιστορια θες! Το μονο που εχεις να κανεις ειναι να γραψεις στις θστοριες αυτες τις αδημοσιευτες τον Ξενο τιτλο σε παρενθεση και να γραψεις εσυ ο ιδιος εναν Ελληνικο τιτλο μεταφραζοντας τον ξενο! Οσο γαι το αριθμο το σελιδων στο δικο μου τευχος εχεις απολυτο δικιο. Ομως πιστευω οτι οι 292 σελ ειναι ενας καλος αριθμος και ας κανουμε μια στρογκυλοποιηση στα 10 ευρω. Οσο για τις ιστοριες η μεγαλυτερη ειναι αυτη του Φλοιντ με τον Μικυ, 97 σελιδων. Ισως αυτην θα αλλαξω.

  Μου αρέσει!

  1. Το θέμα είναι, όπως είπα, ότι το δικό μου ιδανικό τεύχος δεν γνωρίζω ποιες ιστορίες περιέχει!

   Όσο για την στρογγυλοποίηση, εγώ θα έλεγα να μην την κάνουμε, μια και στην πραγματικότητα η τιμή πήγαινε αναλογικά με τον αριθμό τών σελίδων. Το ιδανικό μας τεύχος πρέπει να λαμβάνει υπόψη τους διάφορους παράγοντες, που έχουν σχέση με αυτόν τον αριθμό. Μία σελίδα παραπάνω μπορεί να σημαίνει ένα δεκαεξασέλιδο παραπάνω, το οποίο αφενός μεν θα πρέπει να γεμίσει με ύλη, αφετέρου προσθέτει 55-60 λεπτά στην τιμή τού τεύχους. Θ’ αυξήσουμε την τιμή ή θα αντικαταστήσουμε την ιστορία, που έκανε το τεύχος να ξεχειλίσει, με κάποια μικρότερη; Αποφάσεις! Αποφάσεις!

   Μου αρέσει!

 3. Η ιδέα για κατηγορία με νέα για την ένατη τέχνη και τις ταινίες, που θα ανανεώνεται κάθε δύο εβδομάδες είναι πραγματικά υπέροχη. Καλή επιτυχία και ας συμβάλλουμε όλοι όσο μπορούμε.
  Ελπίζω ότι το «ανανεώνεται» δεν σημαίνει ότι θα διαγράφονται οι παλιότερες ειδήσεις

  Μου αρέσει!

   1. Κώστα, πολύ καλές οι κινήσεις και οι δύο. Βέβαια πρέπει να σχεδιαστούν καλά και να μελετηθούν, πριν υλοποιηθούν, αλλά είναι κάτι που υποδηλώνει μεράκι και αγάπη και αυτό το εισπράτει κανείς αμέσως. Προχώρα και ότι χρειαστείς είμαστε κοντά σου.

    Μου αρέσει!

   2. Σε ευχαριστω φιλε Γιωργο για το λογια σου! Οσο για το πρωτο προτζεκτ εχουμε καποιες συμμετοχες και στο ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΟΜΙΞ! εχουνε δειξει ενδιαφερον καποιοι αλλα και παλι δεν εχει δημιουργησει κανεις εκτος απο εμενα και ενας αλλο ατομο της βικι. Αλλα πιστευω οτι θα αλλαξει καποια στιγμη! Οσο για τα της ενατης τεχνης ειναι μια καλη ιδεα που αντιπροσωπευει και τη δουλεια που εκανε καποτε το ΚΟΜΙΞ. Τελος, σε ευχριστω για την υποστηριξη!

    Μου αρέσει!

 4. Σας ευχαριστω παντως ολους για τα σχολια αλλα και οταν μπορειτε και εχετε χρονο μπορειτε μπειτε λιγο στην ΚΟΜΙΞ Wiki και να προσθεσετε καποιες πληροφοριες εστω και λιγες για τους χαρακτηρες, πολεις, ιστοριες. Πληροφοριες μπορει να προσθεσει καποιος και χωρις να ειναι μελος! Απλα ενταξει ειμαστε οχι και πολλα ατομα, κανουμε δουλεια, αλλα θα χρειαστουμε και βοηθεια για τις ιστοριες, τα τευχη ΚΟΜΙΞ και γενικα το Συμπαν των Παπιων και του Μικυ δεν ειναι και μικρο. Εγω λεω παντως παιδια οτι οποιος θελει να δημιουργησει σελιδα στη βικι μπορει με αυτο το λινκ http://el.komix.wikia.com/wiki/Ειδικό:CreatePage.

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s